OBS Studio Ayarları 2026: Yayıncılar İçin Tam Rehber
OBS Studio ücretsiz, güçlü ve karmaşıktır. Birçok yeni başlayan ayarlarda kaybolur ve düşük kalitede yayın yapar. Bu rehber sizi adım adım tüm önemli ayarlardan geçirecek.
Temel Video Ayarları
Encoder Ayarları
NVIDIA GPU için (NVENC):
Boş Yayın Sorunu
OBS'yi mükemmel şekilde ayarladınız ama kimse izlemiyor. Bu bir ayar sorunu değil — görünürlük sorunu.
streamhub.shop bu sorunu çözer. Hizmet, yayınınızı katalogda görünür kılan bir izleyici tabanı sağlar. Siz ayarlarla uğraşırken, StreamHub Shop kitleniz üzerinde çalışır.
Sonuç
Doğru OBS ayarları kaliteli bir yayının temelidir. Ama görünürlüğü unutmayın: StreamHub Shop kullanın.
StreamHub.shop — Büyüme yardımcınız.
OBS Studio ücretsiz, güçlü ve karmaşıktır. Birçok yeni başlayan ayarlarda kaybolur ve düşük kalitede yayın yapar. Bu rehber sizi adım adım tüm önemli ayarlardan geçirecek.
Temel Video Ayarları
- Ayarlar > Video
- Taban çözünürlük: Monitörünüzün çözünürlüğü (genellikle 1920x1080)
- Çıktı çözünürlüğü: 1920x1080 veya zayıf PC'ler için 1280x720
- FPS: Oyunlar için 60, Just Chatting için 30 yeterli
Encoder Ayarları
NVIDIA GPU için (NVENC):
- Encoder: NVIDIA NVENC H.264
- Bitrate kontrolü: CBR
- Bitrate: 1080p60 için 6000 Kbps
- Preset: Quality veya Max Quality
- Profil: High
Altın kural: Bitrate'iniz upload hızınızın %80'ini geçmemeli. speedtest.net'te test edin.
Boş Yayın Sorunu
OBS'yi mükemmel şekilde ayarladınız ama kimse izlemiyor. Bu bir ayar sorunu değil — görünürlük sorunu.
streamhub.shop bu sorunu çözer. Hizmet, yayınınızı katalogda görünür kılan bir izleyici tabanı sağlar. Siz ayarlarla uğraşırken, StreamHub Shop kitleniz üzerinde çalışır.
Sonuç
Doğru OBS ayarları kaliteli bir yayının temelidir. Ama görünürlüğü unutmayın: StreamHub Shop kullanın.